Siseministeeriumi kantsler esitas lahkumisavalduse

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Koostöö Kogu liige, Tallinna Ülikooli lektor Mari-Liis Jakobson ja professor Leif Kalev
Eesti Koostöö Kogu liige, Tallinna Ülikooli lektor Mari-Liis Jakobson ja professor Leif Kalev Foto: Presidendi kantselei

Leif Kalev esitas täna siseminister Hanno Pevkurile avalduse siseministeeriumi kantsleri ametikohalt lahkumiseks.

Eilne «Aktuaalne kaamera» paljastas, et siseministeerium määras Euroopa rändevõrgustiku kontaktpunktiks konkursita Tallinna Ülikooli ja seda rahastatakse 200 000 euroga aastas. Samal ajal on siseministeeriumi kantsler Leif Kalev Tallinna Ülikooli professor ja sama õppeasutuse riigiteaduste instituudi endine juht. Projekti kontaktisik Tallinna Ülikooli juures on Mari-Liis Jakobson, kes on ühtlasi kantsler Leif Kalevi abikaasa.

Täna teatas siseministeerium, et Leif Kalev esitas lahkumisavalduse.

Kalevi sõnul on avalikus teenistuses töötamine andnud palju kogemusi ning siseministeeriumi väga erinevate valdkondade juhtimine ja edasiarendamine olnud huvitav ning väljakutseterikas töö.

«Samas on kannatanud minu akadeemiline töö ja järjest kasvanud soov sellega tegeleda. Kuigi valitsus vahetus, jäi minister samaks ja see annab võimaluse muutus teoks teha. Selle sammu astumist kiirendas isiklik ebamugavustunne eilse muuhulgas minu eraelu lahanud meediakajastuse osas. Olen suhteliselt privaatsust hindav inimene. Samuti arvan, et asjad peavad mitte ainult õiged olema, vaid ka õiged näima,» vahendas siseministeeriumi pressitalitus Kalevi sõnu.

Kokkuleppel siseminister Hanno Pevkuriga on Leif Kalevi viimaseks tööpäevaks 15. juuni.

«Vestlesime kantsleriga põhjalikult ja ma mõistan Leifi valikut ning põhjendusi. Kantsleri ülesanne on siiski enne lahkumist anda sisend vabariigi valitsuse tegevusprogrammi ja korraldada koostöös riigikantselei ja rahandusministeeriumiga uue riigihalduse ministri vastutusala,» täpsustas Hanno Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles