Pentus-Rosimannus teeb uue valitsuse välisministrina esimesed visiidid Soome ja Lätti

Andres Einmann
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus ametivannet andmas
Keit Pentus-Rosimannus ametivannet andmas Foto: Sander Ilvest

Välisminister Keit Pentus-Rosimannus teeb homme uue valitsuse välisministrina esimese välisvisiidi Soome ning suundub sealt edasi Lätti.

Tegemist on uue valitsuse ametisse astumise järgse traditsioonilise välisministri visiidiga naaberriikidesse, teatas välisministeerium.

Pentus-Rosimannus kohtub Helsingis oma kolleegi Soome välisministri Erkki Tuomiojaga. Välisministrid kõnelevad Eesti ja Soome kahepoolsetest suhetest, sealhulgas koostööst majanduse ja energeetika vallas. Samuti on kõne all regionaalne julgeolek ning olukord Ukrainas ja Lähis-idas.

Helsingist suundub välisminister Keit Pentus-Rosimannus homme pärastlõunal edasi Riiga, kus ta kohtub Läti välisministri Edgars Rinkēvičsisega. Kohtumisel räägitakse Eesti ja Läti suhetest ning regionaalsest ja julgeolekukoostööst. Kõne all on ka idapartnerlus ja olukord Ukrainas. Samuti räägivad väliministrid Läti senisest kogemusest Euroopa Liidu eesistujana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles