Lennundusmuuseum sai haruldase simulatsiooniaparaadi

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel toimunud Tartu lennupäevadel said huvilised tutvuda Eesti Lennundusmuuseumi eksponaatidega ning näha erinevaid demonstratsioone.
Pildil lätlaste An-2, kust pidid langevarjurid demonstratsioonhüpet tegema, kuid mis tugeva tuule tõttu edasi lükati.
Nädalavahetusel toimunud Tartu lennupäevadel said huvilised tutvuda Eesti Lennundusmuuseumi eksponaatidega ning näha erinevaid demonstratsioone. Pildil lätlaste An-2, kust pidid langevarjurid demonstratsioonhüpet tegema, kuid mis tugeva tuule tõttu edasi lükati. Foto: Kristjan Teedema

Eesti Lennundusmuuseumil on nüüd päris ehtsate lennukite ja kopterite kõrval olemas ka simulatsiooniaparaat, milliseid on Euroopas veel vaid kaks tükki.

Ameerikast pärit 1,8 miljonit krooni maksva simulaatori Max Flight kahekohalises kokpitis saab näiteks läbi teha Ameerika mägede peadpööritava raja või surmasõlme, kus vahepeal ripud pea alaspidi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Simulaatoriga saab imiteerida ka lendamist ja näiteks vaenlaste lennuki tulistamist.

Lisaks saab muuseumis näha ka miljon krooni maksvat nelja ja poole meetri pikkust lennukikandja USS Ronald Reagan mudelit, mille originaali pardale mahub 6500 inimest ning 90 lennukit ja mis tarbib energiat sama palju kui terve Tartu linn südatalvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles