Kohus mõistis neli noorukit süüdi koolile pommiähvarduse tegemises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu maakohus tunnistas lõppeval nädalal neli noormeest süüdi koolile pommiähvarduse tegemises.

Kohus mõistis 15-aastase Taneli, 17-aastase Urmo, 22-aastase Ergo ja 18-aastase Aare kokkuleppemenetluse korras süüdi avaliku korra raskes rikkumises lõhkeseadeldisega ähvardades. Sisaski tunnistas kohus süüdi ka kehalises väärkohtlemises ja ähvardamises.

Taneli vabastas kohus karistusseadustiku alaealisele kohaldatavate mõjutusvahendite sätete alusel karistusest, kuid ta peab täitma ühe aasta jooksul kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Urmot karistas kohus nelja kuu pikkuse tingimisi vangistusega 18 kuu pikkuse katseajaga, mille jooksul peab ta alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Ühtlasi keelas kohus Urmol katseajal alkoholi ja narkootikumide tarvitamise.

Ergole mõistis kohus 5000-kroonise rahalise karistuse ning Aarele kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse 18-kuulise katseajaga.

Tanel ja Urmo või rahaliste vahendite puudumisel nende seaduslik esindaja peavad mõlemad hüvitama kohtukulud 3262 krooni ulatuses. Ergo ja Aare peavad hüvitama sama suure menetluskulude summa.

Süüdistuse järgi tegutsesid kõik neli süüdistatavat grupis ning helistasid mullu 6. detsembril nii lühinumbrile 123 kui lühinumbrile 110, teatades Pühajärve põhikoolis olevast pommist.

Aaret süüdistatakse lisaks ka selle aasta jaanuaris kannatanu löömises ja pärast juhtunut samale kannatanule elektroonsete ähvarduskirjade saatmises.

Ergo on varem kriminaalkorras karistatud kahel korral, ülejäänud süüdistatavad on varem karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles