Klaassen: Lukase ideel on jumet

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli rektor Mait Klaassen
Maaülikooli rektor Mait Klaassen Foto: Margus Ansu

Eesti Maaülikooli rektor ja haridusminister aastatel 1997–1999 Mait Klaasen leiab, et haridusminister Tõnis Lukase ideel kehtestada kõrgharidussüsteemi rahastamise puudujäägi lappimiseks kõrgharitud ja hästitasustatud palgatöölistele hiljem eraldi maks on jumet.

«Meil on kõrgharidussüsteemi jätkusuutlikust rahastamisest puudu 1,7 miljardit. Seega on iga plaan, mis raha juurde toob, teretulnud. Lukase ideel on kindlasti jumet,» rääkis Klaassen Postimehele.

Eksharidusministri hinnangul tuleb vaid selgeks teha, mis on selle plaani efektiivsus ja kas see tekkinud olukorda stimuleerib – mida meile juurde toob ja mida siit ära viib.

Klaaseni sõnul vajab see küsimus kiiresti laiemalt selgeks rääkimist, sest kui me vaatame, et Eestis õpitakse massiliselt juurat ja majandust, peame andma õppijatele ülevaate, kuivõrd jätkusuutlik selline suund pikaajaliselt on.

«Riik peab ütlema, kas selle valdkonna tudengitele suudetakse pakkuda piisavalt rakendust.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles