Ilves: Eestil pole mingit põhjust tunda hirmu või ebakindlust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves öölaulupeol «Märkamisaeg» kõnet pidamas.
President Ilves öölaulupeol «Märkamisaeg» kõnet pidamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eestil pole mingit põhjust tunda hirmu või ebakindlust selle ees, et oleme varasemast rohkem ohustatud, ütles president Toomas Hendrik Ilves oma tänases kõnes.

Ilvese sõnul on Eesti julgeolek kaitstud, vahendas presidendi kantselei presidendi kõnet täna Karksi kihelkonnast Vabadussõjas langenute mälestussamba taasavamisel Karksi-Nuias.

«Olen viimastel nädalatel korduvalt kuulnud hirmunud küsimusi, kas Eesti on nüüd varasemast rohkem ohustatud, kas meie julgeoleku olukord on nõrgem. Head inimesed, meil pole mingit põhjust tunda hirmu või ebakindlust,» rääkis Ilves. 

«Meil pole põhjust peljata mahajäetust. Meil on partnerid ja liitlased, kes on meie poolel, sest meie oleme nende poolel,» lisas president.

Ta lausus, et oma kodutöö, nii riigikaitse kui eriliselt sisejulgeoleku vallas, tuleb ikka Eestil endal ära teha. «Ja siin ei saa öelda, et teeme pool rehkendust. Ei, lahendada tuleb kõik koolitükid,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles