Salakaubavedaja peitis sigaretid arvutisse ja fotoaparaati

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salasuitsuveoks sobib ka arvuti.
Salasuitsuveoks sobib ka arvuti. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti tollikontrolli üksused leidsid augustikuise kontrolli käigus 484 351 salasigaretti, muu hulgas leiti ports salasuitse peidetuna sülearvuti ja fotoaparaadi sisse.

31. augustil avastati Narva tollipunktis piiri ületanud jalakäija pagasi läbivaatusel 527 sigaretti, mis olid lahtiselt peidetud sülearvuti, fotoaparaadi ja eelnevalt deklareeritud sigarillo pakkide sisse, teatas maksu- ja tolliamet.

Muud salasigaretileiud

6. augustil leiti Koidula tollipunktis sõidukist samuti 13 600 Venemaa maksumärkidega tähistatud sigaretti.

Tolliläbivaatuse käigus avastati, et sõiduki salongis tagumise istme seljatoe taha asuvasse vahetalasse on ehitatud ava, mida kattis luuk. Luugi eemaldamisel avanes sissepääs sõiduki vahetalasse ja selle taga asuvasse kütusepaaki, millesse olid peidetud sigaretid. Salakaubaveoks ümberehitatud sõiduk ja sigaretid peeti kinni.

7. augustil avastasid tollitöötajad Pärnu turu välimüügi platsilt ühe müüja juurest mustast kilekotist 4000 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Koidula tollipunktis kontrolliti 10. augustil Venemaalt saabunud sõidukit, mille põhja alt leiti 13 600 (680 pakki) Vene maksumärgiga sigaretti. Sigaretid olid pakitud musta kilekotti ja teibiga kinni tõmmatud. Pakid olid kinnitatud nööri abil sõiduki põhja külge.

Koidula tollipunktis kontrolliti 27. augustil Läti kodaniku juhitud veokit, millest avastati kokku 54 000 Vene maksumärkidega sigaretti. Deklareerimata sigaretid asusid kahes haagise all olevas rehvis ja kahes varurattas.
Kokku viisid tollikontrolli üksused augustis Eesti piiridel läbi 1171 kontrolli, millest 406 olid tulemuslikud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles