Leedu ja Läti: Balti riigid võiksid hakata koos relvi ostma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased õppusel
Kaitseväelased õppusel Foto: Kaitsevägi

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius ütles reedel pärast Eesti ja Läti kolleegiga kohtumist, et Balti riigid peaksid hakkama mõtlema ühistele relvahangetele kaitsekoostöö raames.

«Selleks, et kaitsesummasid efektiivselt kasutada, on Balti riikidel väga tähtis teha tihedat koostööd kaitse vallas, isegi ühiste relvahangete näol,» ütles Butkevičius Vilniuses ajakirjanikele.

Balti riikide kaitsekoostööd süvendama ja välispiire tugevdama kutsus ka Läti peaminister Laimdota Straujuma, kes toetas samuti ühishangete ideed, vahendas tema pressiesindaja Aiva Rozenberga.

Läti valitsusjuht rõhutas, et Balti riigid peavad seisma ühiselt Vene propaganda vastu.

Kolme riigi peaministrid kogunesid reedel Vilniusesse Balti Ministrite Nõukogu mitteametlikule kohtumisele, mille keskseks teemaks on ettevalmistused EL-i idapartnerluse tippkohtumiseks Riias.

Arutati ka Baltimaade julgeolekut, ühiseid energia- ja transpordiprojekte - Balti energiaturgude sünkroniseerimist mandri-Euroopa süsteemiga, piirkondliku gaasituru loomist ja Rail Baltica projekti kulgu.

Straujuma rääkis Leedu ja Eesti kolleegile Läti eesistumisaja esimese kolme kuu tulemustest ja plaanidest järgmiseks kolmeks kuuks.

Eesti peaminister Taavi Rõivas märkis, et väikeriigid peavad olema EL-i eesistujana ambitsioonikad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles