Pentus-Rosimannus: Eesti ja Läti reformikogemusi saab kasutada ka Ukrainas

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus
Keit Pentus-Rosimannus Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile Lätis visiidil olnud välisminister Keit Pentus-Rosimannus arutas Läti välisministri Edgars Rinkēvičsiga kahe riigi kahepoolseid suhteid, majanduse-, energia- ja julgeolekualast koostööd ning Läti Euroopa Liidu eesistumisega seonduvat.

«Lätil täitus Euroopa Liidu eesistujana 100 päeva ja 2018. aastal toimuvaks eesistumiseks valmistuv Eesti on kindlasti meie naabri kogemustest õppimisest huvitatud,» ütles Pentus-Rosimannus. 

«Arutasime maikuus Riias toimuva idapartnerluse tippkohtumise ettevalmistusi ja seda, kuidas Ukrainat, Gruusiat, Moldovat reformide läbiviimises toetada. Nii Eesti kui Läti reformikogemused saavad praegustele idapartnerluse riikidele oluliseks abiks olla,» lisas minister.

Kahepoolsed suhted on Eesti ja Läti vahel välisministrite hinnangul jätkuvalt väga head, edastas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Lisaks olulistele majandussuhetele on Eesti ja Läti käivitanud regionaalseid ühisprojekte, millel on kogu regiooni energiajulgeolekule oluline tähtsus,» ütles välisminister Pentus-Rosimannus ning tõi näitena Eesti ja Läti vahelise kolmanda elektriliini.

Ministrid arutasid kohtumisel ka julgeolekuteemasid.«„Eesti ja Läti seisukohad julgeolekuküsimustes on väga sarnased,» ütles välisminister Pentus-Rosimannus. Ta lisas, et nii Eesti kui Läti mõistavad hukka Venemaa agressiooni Ukrainas ning peavad oluliseks Minski kokkulepete täielikku täitmist.

Tegemist oli uue valitsuse ametisse nimetamise järgse traditsioonilise välisministri visiidiga naaberriikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles