Suurtükiväelased harjutasid koostööd USA õhuväega

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA hävitaja F-16
USA hävitaja F-16 Foto: Tairo Lutter

Suurtükiväepataljoni ajateenijad lõpetasid esmaspäeval Lääne-Virumaal alanud õppuse Turmtule kahepäevaste lahinglaskmistega kaitseväe keskpolügoonil, kus harjutati muuhulgas koostööd Ameerika Ühendriikide õhuväega.

Kokku tulistasid kaheksa ajateenijatest komplekteerinud suurtükimeeskonda reedel ja laupäeval ligi viissada mürsku kümne kilomeetri kaugusel asuva sihtmärgiala pihta, eile ründasid koordineeritult suurtükiväepataljoni tulejuhtidega sihtmärgiala kahel korral ka USA õhuväe hävituslennukid F16.

Ülelennule eelnes vastavalt õppuse stsenaariumile lennukoridori puhastamine vastase õhutõrjest eestlaste 155mm haubitsate FH 70 suurtükitulega. Tegemist oli esimese suurtükiväelaste ja liitlaste õhujõudude koostööharjutusega kaitseväe ajaloos.

Lahinglaskmistele eelnes neljapäevane taktikaline harjutus, mille käigus peeti õppelahinguid Rakveres ja Kadrinas ning harjutati muuhulgas dessanditõrje toetamist ning allüksuste kaitset õhurünnakute eest.

Nädalasel õppusel osalenud suurtükiväelased võtavad osa ka mais algavast kaitseväe suurõppusest Siil 2015, kus kogu on täiel määral komplekteeritud nii 1. jalaväebrigaad kui ka selle koosseisu kuuluv suurtükiväepataljon.

1. jalaväebrigaadi suurtükiväepataljoni rahuaegne põhitegevus on anda suurtükiväealast väljaõpet, lahingus toetavad pataljoni suurtükipatareid kaudtulega lahinguüksuste tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles