Norras vahistati avarii teinud joobes Eesti veokijuht kuuks ajaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käerauad.
Käerauad. Foto: SCANPIX

Põhja-Norras, polaarjoonest pisut põhja poole jäävas Bodøs raskeveokiga teelt välja sõitnud 48-aastane Eestist pärit juht oli purjus ning jäeti neljaks nädalaks vahi alla, et vältida ta lahkumist riigist, kirjutab Norra rahvusringhäälingu uudisteportaal NRK.

Teelt väljasõit, milles liikuvpõrandaga haagist vedanud Scania oluliselt kannatada ei saanud, juhtus nädal aega tagasi, ööl vastu 4. aprilli.

«Juhuslik mööduja andis juhtunust teada politseile, mis jõudis sündmuskohale kella 3 paiku öösel,» ütles NRK-le Remi Johansen Salteni maakonna politseist. «Kohale jõudes nägid nad väliste tundemärkide järgi  otsustades selgelt joobes meest, kes üritas ratastele kette peale panna, kuid oli liiga purjus, et sellega hakkama saada.»

Lisaks kohapeal tehtud alkomeetritestile võeti mehelt ka vereproov. NRK hinnangul sõltub tingimisi või reaalse karistuse rakendamine sellest, kas joove on üle või alla 1,5 promilli.

«Norras kaotaks ta juhtimisõiguse igal juhul, aga pole teada, kas sama juhtuks ka tema kodumaal,» märkis Johansen.

Tõlgi vahendusel toimunud ülekuulamisel tunnistas Eesti veokijuht ebakaines olekus juhtimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles