Lauristin: miks peavad õpetajad uut haridusministrit kartma?

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin.
Marju Lauristin. Foto: Tairo Lutter

Kolmest osapoolest koosnev valitsus on keeruline moodustis ning seda enam peab see sõbralikult vaidlema ja olema koostöövõimeline, ent peaminister tegi vale valiku, kui võttis valitsusse konfliktseid inimesi nagu Jürgen Ligi, arvas Euroopa Parlamendi saadik, professor Marju Lauristin (SDE)

Lauristin rääkis ETV saates «Hommik Anuga», et kui valitsuses on mõni inimene, kes on oma hoiakult avalikult teiste suhtes vaenulik, agressiivne ja tekitab konflikte, siis iga mõistlik meeskonna juht ei võta niisugust inimest meeskonda, vahendas ERR Uudised.

Lauristin märkis, et ta tunneb vastset haridusministrit Jürgen Ligit ammu ning tal on palju positiivseid omadusi, kuid samas tõi sotsiaaldemokraat välja, et Ligi suudab tekitada enda ümber konflikte ja solvumisi.

Kuna aga Ligi juhib nüüd valdkonda, kus on tegemist väga suure hulga inimeste juhtimisega, on tema määramine haridusministriks eriti problemaatiline, arvas Lauristin.

«Ta on ju minu minister ja ma tean, kui tundlikud need inimesed [haridustöötajad] on ja stressis ning väsinud ning nende jaoks juba see, et sealt tuleb minister, keda peab kartma, peab kartma, kuidas ta halvasti ütleb /.../ miks peavad õpetajad olema need, kes selle üle peavad elama,» ütles Lauristin ja lisas, et tema arvates tegi peaminister inimlikku suhtlemisvõimet arvestades vale valiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles