Tarand kritiseeris Ilvese välispoliitilist käitumist

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tarand
Indrek Tarand Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eurosaadik Indrek Tarandi sõnul peaks president Toomas Hendrik Ilves oma välisajakirjandusele antud intervjuudes ja Twitteri postitustes olema vastutustundlikum.

Indrek Tarand rääkis ETV saates «Terevisioon», et kui USA välisminister John Kerry säutse toimetab enne avaldamist pea 300-pealine analüütikute ja spetsialistide rühm, siis president Ilvese Twitteri postitustele on omane teatav suuna puudumine ning liigne emotsionaalsus, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Ma loodan, et uus direktor Alo Heinsalu saab selle perutava asja nüüd kontrolli alla,» ütles Tarand, kelles tekitas eile kummastust Ilvese väljaütlemine ajalehes The Telegraph, et Eesti on võimalik nelja tunniga ära vallutada.

Tarand kinnitas, et välissuhtlemise paragrahvi järgi president esindab, nimetab saadikuid, kutsub neid tagasi ja vajadusel kuulutab kellegi persona non grata' ks ent ei ole öeldud et president peab andma intervjuusid või olema Twitteris.

«Kui seal võib olla, siis kindlasti ei tasu seal olla rasputinlikus meeleolus oleval presidendil, kes on spiritualistlikult sünge ja kergelt kapriisne,» arvas Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles