Paljulapseline pere soovib Jeemenist Eestisse tulla

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõjaväe tankid riigi Kirde-Jeemenis.
Jeemeni sõjaväe tankid riigi Kirde-Jeemenis. Foto: SCANPIX

Kuus Eesti kodanikku, kelle Vene sõjalaev Priazovje teiste seas nädalavahetusel Jeemeni lõunaosast Djiboutisse toimetas, peaksid juba Eesti poole teel olema, kinnitas välisministeeriumi pressiesindaja.

«Meie poole on pöördunud seitsmeliikmeline perekond, kellest üks naine ja viis last on Eesti kodanikud,» ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mari-Liis Valter. Naise abikaasal on Jeemeni kodakondsus.

«Oleme aidanud nende Jeemenist lahkumist korraldada ning nad peaksid juba Eesti poole teel olema,» kinnitas Valter, kes ei osanud aga praegu veel öelda, millal pere Eestisse võiks jõuda.

Valteri sõnul on välisministeerium Jeemenist saabuvale perele igati toeks. ELi kodanike evakueerimist Jeemenist koordineerib aga Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon koos ELi eesistujariigi Lätiga.

Nädalavahetusel toimetas sõjalaev Priazovje 308 inimest 19 riigist, sealhulgas kuus Eesti kodanikku, relvakonfliktist haaratud Jeemeni lõunaosast Djiboutisse. Riigist evakueeritud inimeste seas on lisaks Eesti kodanikele 45 Vene, 159 Jeemeni, 18 USA, viis Suurbritannia, üks Bulgaaria, 14 Ukraina, üheksa Valgevene, kolm Türkmenistani, kaheksa Usbekistani, viis Aserbaidžaani, üks Bahreini, viis Djibouti, üks Somaalia, kolm Palestiina, 13 Jordaania, üheksa Kuuba, üks Saudi Araabia ning kaks Egiptuse kodanikku.

Sõjalaev Priazovje viibis Adenil seoses rahvusvahelise piraaditõrjeoperatsiooniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles