Ilves: tuginesin oma nelja-tunni-repliigis NATO militaarekspertide hinnangule

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: RAIGO PAJULA/AFP

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul lähtus ta Vene vägede neljatunnisest reageerimiskiirusest rääkides NATO militaarekspertide hinnangust, mitte Eesti kaitsevõimest.

«Kui vaadata meie naabri läbiviidavaid sõjaväeõppusi, on nad põhimõtteliselt silmapilksed, nad on siin ja nelja tunniga on kõik läbi,» lausus Ilves ajalehele antud intervjuus, vahendas ERR Uudised.

Härra president, millele tuginedes Te väidate, et Venemaa on võimeline rünnaku korral Eesti vallutama nelja tunniga?

Esiteks, ma ei öelnud, et vallutama, ma andsin intervjuu teemal heidutus ning miks see on vajalik, kui nopitakse sealt üks lause välja, siis mis ma saan teha.

Küll aga kulub suur osa minu ajast julgeolekupoliitika lugemisele just praegusel ajal ning NATO militaareksperdid, vaadeldes kuidas pidevalt [Venemaa] kiirõppused on toimunud, on öelnud, et see protsess, alates hetkest, kui tehakse otsus, et tuleb sissetung, on neli tundi umbes, see ei ole minu hinnang, mina ei ole võimeline hindama neid asju, mina tuginen ainult ekspertide hinnangutele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles