Riigikogu sai veel parlamendirühmi ja ühendusi juurde

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu istung
Riigikogu istung Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liikmed moodustasid täna neli parlamendirühma ja viis ühendust. 

Loodi Eesti-Aafrika, Eesti-Armeenia, Eesti-India ja Eesti-Ungari parlamendirühm ning Järva- ja Viljandimaa toetusrühm, kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika toetusrühm, loomakasvatuse toetusrühm, noortalunike toetusrühm ning saarte regiooni ja merekultuuri toetusrühm.

Parlamendirühmad aitavad riigikogu liikmetel suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada meie riiki mujal maailmas. Ühenduste kaudu saavad riigikogu üksikliikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

Eesti-Aafrika parlamendirühma esimees on Mart Nutt ja aseesimees Mati Raidma. Parlamendirühma kuuluvad Andres Ammas, Hannes Hanso, Aivar Kokk, Lauri Luik, Kalle Muuli, Meelis Mälberg, Martin Repinski ja Artur Talvik.

Eesti-Armeenia parlamendirühma esimees on Mati Raidma ja aseesimees Lauri Laasi. Parlamendirühma kuuluvad Kristjan Kõljalg, Kalle Palling, Martin Repinski, Andre Sepp ja Einar Vallbaum.

Eesti-India parlamendirühma esimees on Marianne Mikko ja aseesimees Martin Repinski. Parlamendirühma kuuluvad Ivari Padar, Mihkel Raud, Imre Sooäär, Rainer Vakra ja Hardi Volmer.

Eesti-Ungari parlamendirühma esimees on Mailis Reps ja liikmed Siret Kotka, Jaak Madison, Aadu Must, Laine Randjärv, Rein Ratas, Martin Repinski, Imre Sooäär, Mihhail Stalnuhhin ja Märt Sults.

Järva- ja Viljandimaa toetusrühma esimees on Kersti Sarapuu ja aseesimees Kristjan Kõljalg. Toetusrühma kuuluvad Jaak Madison, Jaanus Marrandi, Mailis Reps, Priit Toobal ja Artur Talvik.

Kohalike omavalitsuste ja regionaalpoliitika toetusrühma esimees on Aivar Kokk ja liikmed Raivo Aeg, Maire Aunaste, Dmitri Dmitrijev, Jüri Jaanson, Toomas Kivimägi, Siret Kotka, Kalvi Kõva, Andres Metsoja, Meelis Mälberg, Jüri Ratas, Kersti Sarapuu, Helir-Valdor Seeder, Andre Sepp, Priit Sibul, Arno Sild, Tarmo Tamm, Urve Tiidus, Priit Toobal ja Einar Vallbaum.

Loomakasvatuse toetusrühma esimees on Martin Repinski ja aseesimees Jaanus Marrandi. Toetusrühma kuuluavad Siret Kotka, Kalvi Kõva, Ivari Padar ja Artur Talvik.

Noortalunike toetusrühma esimees on Martin Repinski ja aseesimees Jaanus Marrandi. Toetusrühma kuuluvad Siret Kotka, Kalvi Kõva, Ivari Padar, Tarmo Tamm ja Priit Toobal.

Saarte regiooni ja merekultuuri toetusrühma esimees on Urve Tiidus ja liikmed Raivo Aeg, Andres Ammas, Ivi Eenmaa, Enn Eesmaa, Igor Gräzin, Hannes Hanso, Jüri Jaanson, Johannes Kert, Toomas Kivimägi, Kristjan Kõljalg, Kalle Laanet, Lauri Luik, Madis Milling, Eiki Nestor, Heidi Purga, Laine Randjärv, Vilja Savisaar-Toomast, Imre Sooäär ja Artur Talvik.

XIII riigikogu on moodustanud kokku 36 parlamendirühma ja 24 ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles