Juhan Aare: volikogu otsused on õigustühised

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Aare.
Juhan Aare. Foto: Toomas Huik

Eestimaa Rahvaliidu (ERL) juhi Juhan Aare hinnangul on erakonna tänase volikogu istungi otsused õigustühised, kuna pärast volikogu esimehe Uno Silbergi tagandamist volikogu juhi kohalt koosoleku alguses lahkus saalist suur hulk volikogu liikmeid ning volikogu koosolek muutus otsustusvõimetuks.

«Volikogu koosoleku algus võttis väga ootamatu pöörde, kui erakonna aseesimees Viljar Jaamu tegi ettepaneku kutsuda tagasi volikogu esimees,» kirjeldas Aare Postimees.ee’le toimunut.

Napi häälteenamusega otsustatigi volikogu esimees tagasi kutsuda. Koosoleku juhtimist jätkas volikogu aseesimees.

Tähelepanuväärne on Aare hinnangul asjaolu, et tagandatud volikogu esimehe tegevuse suhtes ei esitatud ühtegi pretensiooni.

«Volikogu esimehe ootamatu ja põhjendamatu väljavahetamine põhjustas paljude volikogu liikmete lahkumise koosolekult. Kvoorumi puudumise tõttu muutusid ERLi volikogu tänased otsused õigustühisteks,» sõnas Aare.   

Juhan Aare peab äärmiselt kahetsusväärseks, et volikogu esimees tagandati ilma eelneva ja sisulise aruteluta.

«Tänaseks kujunenud olukord ERLi volikogus on muutnud küsitavaks korralise kongressi toimumise 20. novembril 2010,» leidis partei esimees.

Vitsutile heideti ette tööluuse, partei otsuste mittetäitmist ja tema minevikku

Enne täna Tartus toimunud ERLi volikogu toimus erakonna juhatuse  erakorraline koosolek. Arutati kuue maakonnaühenduse ja ühe linnaühenduse ettepanekut erakonna juhatusele ja volikogule vabastada ametist ERLi peasekretär Lauri Vitsut.

«Vitsutile heidetakse ette korduvaid tööluuse, tööülesannetega mittetoimetulekut, juhatuse ja volikogu otsuste mittetäitmist, erakonna maine kahjustamist ja tema minevikku,» selgitas Aare.

Erakonna juhatuse enamus otsustas maakonna- ja linnaühenduste ettepanekuid mitte arvestada ja pidas võimalikuks Lauri Vitsutil erakonna peasekretärina jätkata.

«Ehkki Rahvaliidu jätkusuutlikkus sai täna tugeva hoobi, leidub erakonnas tuhandeid liikmeid, kes tahavad erakonna praeguse esimehe juhtimisel jätkata,» uskus Aare, kes lubas lähiajal kutsuda kokku Rahvaliidu maakonna- ja linnaühenduste esindajad, et arutada kujunenud olukorra lahendamise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles