Ametlik teade: Rahvaliidus pole suuri lahkhelisid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix / kollaaž Katri Karing

Eestimaa Rahvaliidu (ERL) keskkontor teatas vastuseks esimees Juhan Aare eilsele kirjale, et erakonna erimeelsused on väikesed.

«Tänases Postimehes ilmunud artiklist, milles on tsiteeritud erakonna esimeest, võis jääda ekslik mulje, et Rahvaliit seisab suurte lahkhelide ees,» teatas erakonna pressiesindaja Andres Raid.

«Rahvaliidul on heameel teatada, et eilsel ERLi juhatuse ja volikogu koosolekul astuti suur positiivne samm tekkinud erimeelsuste lahendamisel ja sihtide ning eesmärkide selgitamisel.»

Tema väitel kuulati ära erinevad seisukohad ning tehti üsna radikaalsed, kuid vajalikud otsused, mis olid juhatuse ja volikogu liikmete vaba tahte väljendus.

Rahvaliit jätkab ettevalmistusi novembrikuus toimuvaks erakonna kongressiks ning riigikogu valimisteks.

Raidi sõnul on erakonna programm ja valimisplatvorm väljatöötamise lõppfaasis, kaasatud on oma valdkondade spetsialistid, erakonnaga on ühinenud uusi liikmeid – ainuüksi Hiiumaal on moodustatud kaks uut Rahvaliidu osakonda.

Esimees Aare saatis eile meediale oma avalduse seoses erakonna juhatuse erakorralise koosoleku ja sellele järgnenud volikogu istungiga.

Tema väitel on volikogu eilsed otsused õigustühised, kuna pärast volikogu esimehe Uno Silbergi tagandamist volikogu juhi kohalt koosoleku alguses lahkus saalist suur hulk volikogu liikmeid ning volikogu koosolek muutus otsustusvõimetuks.

Tema sõnul on arvestades eile volikogus toimunut muutnud tänaseks küsitavaks ka partei korralise kongressi toimumine 20. novembril.

Meedias on mitmel pool räägitud Rahvaliidu kahe siseleeri - peasekretär Lauri Vitsuti ja esimees Juhan Aare toetajate - vastasseisust.

Avalikkuse ette jõudis see 24. augustil, kui Vitsut ja Aare süüdistasid üksteist vastastikku kahtlastes tehingutes.

25. augustil leppisid osapooled aga ära, mistõttu tüli ühe osapoole, erakonna juhi Juhan Aarega seotud Eesti Kultuurfilm pidi kandma partei videoklippide tegemiseks kasutatud 177 000 krooni erakonnale tagasi.

Tüli teine osapool, erakonna peasekretär Lauri Vitsut lubas aga 3. septembriks anda juhatusele ülevaate raamatupidamislikest segadustest, mille pärast ähvardas Aare 24. augustil algatada Vitsuti tagandamise peasekretäri kohalt.

Rahvaliidu juhatuse 3. septembri koosolekul andiski Vitsut ülevaate erakonna büroo tööst ning raamatupidamisest ning Aare hindas olukorra rahuldavaks.

Tüli jõudis teist korda meediasse 14. septembril, kui Postimees.ee kirjutas, et n-ö Vitsuti-meelsed partei Tallinna linnaühenduse liikmed valmistavad ette pöördumist, mis nõuab Juhan Aare tagasiastumist. Päev hiljem arutas teemat linnaühenduse juhatus, kohal oli ka Aare ise ning avaldus jäi sündimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles