Eston Kohvri ülekuulamine lükkus jälle edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver 2. aprillil Moskvas Lefortovo rajooni kohtus.
Eston Kohver 2. aprillil Moskvas Lefortovo rajooni kohtus. Foto: Jaanus Piirsalu

Moskvas Lefortovo vanglas kinnipeetava kaitsepolitseiniku Eston Kohvri neljapäevaks planeeritud ülekuulamine lükkus jälle edasi, seekord on põhjuseks uurija ja advokaadi hõivatus.

«Sel nädalal ülekuulamist ei toimu. Homme (neljapäeval - BNS) on uurija hõivatud, reedel aga pole minul aega, sest ma pean seoses teise süüasjaga kohtus olema,» ütles Kohvrile Venemaa poolt määratud kaitsja Jevgeni Aksjonov kolmapäeva õhtul BNSile. «Uut aega pole uurija veel määranud. Arvan, et ilmselt lükkub ülekuulamine järgmisse nädalasse.»

Plaanitav ülekuulamine, mis peab kindlasti toimuma advokaadi juuresolekul, oleks Kohvrile sel aastal esimene. Viimati lükkus ülekuulamine analoogsel põhjusel edasi märtsi lõpus.

Eeldatavalt esitataks spionaažis süüdistatavale Kohvrile ülekuulamisel ekspertiiside tulemused.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseiametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades ja relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine. Sestpeale on Kohvrit hoitud Moskva Lefortovo vanglas.

Lefortovo rajoonikohus pikendas selle kuu algul Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 5. juunini.

Aksjonov ütles varem BNSile, et tema andmeil viiakse Kohver aprilli lõpus või mai algul üle Pihkvasse, kus ta astub kohtu ette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles