Vallavanem: Itaalia reisi meediakära aitab Suure-Kõpu mõisa turustada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo.
Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo. Foto: Elmo Riig

Viljandimaa Kõpu vallavanem Tõnu Kiviloo sõnul tegi vallavalitsuse töötajate Itaalia reisi ja vallamaja kaheks nädalaks kinni panemise teemaline meediakära vallale reklaami, aidates kaasa Suure-Kõpu mõisa marketingile.

«Usun, et see kära mõjub lõpptulemusena positiivselt,» ütles Kiviloo neljapäeval BNSile. «Kõpu tuntuse ja kaardil paiknemise koha pealt õigustas meediakära end sajaprotsendiliselt.»

Kõpu vallamaja on 6. aprillist selle nädala lõpuni suletud, sest ametnikud sõitsid Itaaliasse arendus-, koostöö- ja õppereisile. Vallajuhi selgituse kohaselt on reis muu hulgas seotud Suure-Kõpu mõisa tootearendusega. Itaaliasse sõit kuulub mõisakoolide programmi ja reisi rahastus tuli Kiviloo sõnul projektist, inimestelt endilt ja ka vallalt.

Reisi eesmärk on Suure-Kõpu mõisa ekspositsiooni ja Kõpu turismipiirkonna arendamine. Suure-Kõput seob Itaaliaga mõisa härrastemaja Pompei maalingutega söögisaal, mille maalingud restaureeriti 2007. aastal ja Kõpu vald on välja käinud mõtte rajada mõisasse omalaadne itaaliapärase kunsti ja toidu keskus.

Kiviloo ütles BNS-ile, et vallaametnike reisi kohta on avaldatud vähe adekvaatset teavet. «Kõige kurvem on see, et adekvaatset, otsest informatsiooni on küsitud vähe, on spekuleeritud ja võetud välja kontekste,» lausus Kiviloo. Ta kinnitas, et kuigi vallamaja hoone oli kinni, ei katkenud omavalitsuse funktsioonide täitmine. «Ajal mil spekuleeriti selle üle, et sotsiaaltöötaja on Itaalias, töötas ta tegelikult täie rauaga kodus. Nii et ma ei tea kust need jutud võetud on,» sõnas Kiviloo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles