Eesti toetab Bulgaaria eesmärki liituda Schengeniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schengeni viisaruum laienes Balti riikidesse 2007. aastal.
Schengeni viisaruum laienes Balti riikidesse 2007. aastal. Foto: Raigo Pajula

Peaminister Andrus Ansip kohtus Bulgaaria asepeaministri ja siseministri Tsvetan Tsvetanoviga, kellega räägiti põhiliselt Schengeni ruumi laienemisest ja kahe riigi IT-alasest koostööst.

Asepeaminister Tsvetanov kinnitas Ansipile, et Bulgaaria tegutseb eesmärgi nimel liituda Schengeni õigusruumiga aastal 2011.

Ansip kinnitas, et juhul kui kandidaatriik täidab kõik vajalikud tingimused ühisesse viisasüsteemi astumiseks, on Schengengi õigusruumi laienemine väga tervitatav.

«Eesti jaoks oli Schengeni ruumiga liitumine väga edukas,» ütles ta ning lisas, et eriti hindavad inimesed seda, et nad ei pea enam reisimisel kulutama aega bürokraatiale.

«Bürokraatiavaba reisimine on toonud ka Eestisse rohkem turiste, isegi majandusliku surutise tingimustes ei ole nende arv vähenenud,» lisas ta.

Ansip tutvustas Bulgaaria asepeaministrile ka Eesti e-valitsuse tööd ning rääkis lähemalt populaarsematest avalikest e-teenustest. Täiendavalt oli kõne all ka e-politsei.

Samuti selgitas peaminister Ansip Eesti taotlust kandideerida uue loodava IT-agentuuri asukohamaaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles