Arumäe sõnul ei vasta kriitika algatuste puudumise kohta tõele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruta Arumäe
Ruta Arumäe Foto: Liis Treimann / Postimees

Peaminister Taavi Rõivase majandusnõunikuna töötanud Ruta Arumäe sõnul ei vasta tõele praeguse riigikogu liikme ja varasema peaministri büroo juhataja Liina Kersna kriitika, nagu ei oleks Arumäelt tulnud tema ametisoleku ajal ühtegi algatust.

«Ma ei ütleks, et see tõene on. Ma enda meelest tegin küll ettepanekuid mitmele inimesele, käisin rääkimas mitmete inimestega,» ütles Arumäe BNS-ile. «Minu eesmärk oligi uurida üldist meelsust siit ja sealt ja selle tunnetuse ma sealt siis kätte sain,» lisas ta.

Arumäe sõnul ei ole Liina Kersna ise olnud kõikide nende kohtumiste juures, kus Arumäe on käinud. «Minu töö oli seal üsna selline soolotöö, pidin tegutsema üsnagi üksinda,» sõnas Arumäe. «Kohtumisi peaministriga tegelikult oli üsna vähe, sellist aega ajakavas praktiliselt ei olnudki, mis tegelikult oleks ette nähtud peaministriga nõunikel kohtuda, ainult kui välja arvata hommikune briifing, mis hõlmas peaministri päevakava ja ei olnud sisulisteks aruteludeks,» lisas ta. «Tegelikult oli see kõik minu enda initsieerida,» ütles Arumäe tema ametisoleku ajal toimunud kohtumiste kohta.

Uue valitsuse ametiajal jätkamisest või mittejätkamisest Arumäel Rõivasega isiklikult juttu ei olnud. «Eeldus oli ilmselt, et kõik jätkavad, kui peaminister jätkab. Aga mina olin selle otsuse enda jaoks natukene varem juba teinud, et mina ei soovi jätkata,» sõnas Arumäe.

Eelmise valitsuse ajal peaminister Taavi Rõivase majandusnõunikuna töötanud Ruta Arumäe kirjutas ajalehe Postimees arvamusloos, et riigi majanduspoliitikat juhitakse Exceli tabelitega, liites kokku vaid kulusid ja tulusid. Varasem peaministri büroo juhataja Liina Kersna väitis vastuseks Arumäele, et temalt ei tulnud ametisoleku ajal ühtegi algatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles