Soomes õpivad salveid ja piparmündid eesti keeles

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Latokartano põhikooli kolmanda klassi õpilaste sõnul on eesti ja soome keeles õppida ühtmoodi lihtne.
Latokartano põhikooli kolmanda klassi õpilaste sõnul on eesti ja soome keeles õppida ühtmoodi lihtne. Foto: Kadri Veermäe

Kuigi soomlaste meeli ja Helsingi tänavapilti hõivavad ootuspäraselt riigi homsed parlamendivalimised, on pealinnas vähemalt üks paik, kus jutt ei käi üldsegi hääletuse, vaid hoopis suveveetmisplaanide ja lemmiktunni üle.

«Pool aega õpime soome ja pool aega eesti keeles. Raske ei ole, mõlemad keeled on sama lihtsad,» ütleb Andreas. Iida lisab, et soome keeles on tunnid soome keel, teema ja kuvataide ning kehaline kasvatus. Raskusi kummagi keelega lastel pole, teema tõlkub kiirelt inimese- ja kuvataide kunstiõpetuseks.

Tegemist on Soome pealinnas asuva Latokartano põhikooliga, ainsa haridusasutusena, kus saab põhikooli lõpuni õppida kakskeelsetes klassides, kusjuures soome keele osakaal suureneb iga järgmise klassiga nii, et viimases õpivad nad eesti keeles vaid eesti keelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles