Huviliste puudusel lõigatakse piirivalvelaev Kõu vanarauaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvelaev Kõu.
Piirivalvelaev Kõu. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) laseb lõigata teenistusest maha arvatud vana piirivalvelaeva Kõu vanarauaks, kuna keegi aluse omandamise vastu huvi ei tundnud.

«Tänaseks on otsustatud, et 1963. aastal ehitatud piirivalvelaev Kõu läheb utiliseerimisele. Laev on amortiseerunud, tööst kõrvaldatud ning juba lähiajal hakkab PPA küsima pakkumisi laevale utiliseerija leidmiseks,» rääkis PPA pressiesindaja BNS-ile.

Tema sõnul pakuti enne sellise otsuse tegemist laeva tervikuna teistele riigiasutustele ja kuna laev saadi 90-ndatel Soome piirivalvelt, siis pakuti seda ka neile tagasi. «Praegu ei ole kellelgi huvi olnud laeva endale või tagasi saada,» märkis pressiesindaja.

Samas on PPA teinud kokkulepe mereakadeemiaga, et laeval olev varustus, mida saaks kasutada õppetöös, näiteks navigeerimisseadmed, demonteeritakse laeva lammutamise käigus ning antakse mereakadeemiale õppetöös kasutamiseks.

Kõu ei ole enam aktiivses valmisolekus alates mullu 1. septembrist. Piirivalvelaev Kõu on ehitatud Soomes. Laev lasti vette 1963. aastal. 1995. aastal andis Soome piirivalve laeva üle Eesti piirivalvele üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles