Muuli: president on nihkunud välisministri positsioonile

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministri ametivande allkirjastas Keit Pentus-Rosimannus 17. novembril Riigikogu saalis, paremal peaminister Taavi Rõivas.
Välisministri ametivande allkirjastas Keit Pentus-Rosimannus 17. novembril Riigikogu saalis, paremal peaminister Taavi Rõivas. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu liige Kalle Muuli leidis, et president Toomas Hendrik Ilves on viimasel ajal üha enam oma välispoliitiliste sõnavõttude ja aktiivsusega liikunud välisministri positsioonile.

«Miks me ei kuule välisministri intervjuusid ja peaministri seisukohavõtte?» küsis Muuli Kuku raadio saates «Muuli ja Samost».

«Meil president on nihkunud välisministri positsioonile, viimasel ajal justkui välispoliitikaga tegelebki vaid, siseriiklik funktsioon on kadunud,» tõdes Muuli.

«Oleme nagu kahvlis, me peaksime rääkima üht laadi juttu liitlastele, et saada parimat kaitset, ja teistlaadi juttu investoritele, et siin on hästi turvaline elada ja tegutseda,» leidis Muuli.

«Ja kummalisel kombel on mõlemad sõnumid õiged,» lisas ajakirjanik Anvar Samost.

«Kolmas on siseriiklik aspekt ja julgen öelda küll, et inimesed on selliste sõnavõttude pärast päris hirmul,» rääkis Kalle Muuli.

«Kui räägitakse läänes otsustajatega, siis räägitakse ilustamata ja konkreetselt, et saada Eesti jaoks parimaid tulemusi,» tõdes Samost, lisades aga, et kui räägitakse ajakirjandusega, siis ei peaks seda päris samas stiilis tegema.

«Inforuum on avalik ja see jutt, mida räägitakse liitlastele meie kaitsevajaduste kohta, peaks olema igapäevane töö, mis ei peaks toimuma avalikus formaadis,» leidis Samost kriitikana presidendi sõnavõttudele Venemaa võimekuse kohta oma naaberriike ära võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles