Ilves: riigid, mille kaitsekulud on alla kahe protsendi, ei saa NATO kallal nuriseda

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment / Postimees

USA-s töövisiidil viibiv president Toomas Hendrik Ilves esines Balti Ameerika Rahvuskomitee konverentsil, kus ta kinnitas taas oma veendumust, et NATO peaks niinimetatud uutesse liikmesriikidesse alalised üksused paigutama.

Samas nentis president Ilves, et Euroopas on vähe neid liitlasi, kes panustavad piisavalt oma kaitsmisesse ja seetõttu ei ole kohane neil NATO või ameeriklaste kallal nuriseda, vahendas ERR Uudised.

President kutsus baltlaste esindajaid üles rääkima kollektiivkaitsest mitte ainult ameeriklastega, vaid ka oma koduriikide otsustajatega, et nood kaitsekulutustele tähelepanu pööraksid.

«Kui riik kulutab ühe protsendi või alla selle SKP-st kaitsele, siis ei tasu süüdistada igal pool NATO-t. Ainukene rahvas Euroopas, kellel on õigus viriseda, on eestlased, sest meie ainsana täidame kaht protsenti,» lisas Ilves.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles