Video: mis juhtub, kui eirata politsei peatumismärguannet?

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ohtlikke manöövreid tegev autojuht eirab politsei korraldusi, võetakse kasutusele äärmuslikud abinõud, hoiatab Lõuna prefektuur.

Laupäeva öösel kella 2.45 ajal pidas politsei Tartumaal Vara vallas kinni Volkswagen Golfi juhi, kes ei reageerinud politsei antud peatumismärguandele ning jätkas kümmekonna minuti vältel sõitu mööda külavaheteid.

Kui Volkswageni kiirus hetkeks alanes ja tekkis soodne koht masina peatamiseks, sõitis patrull auto kõrvale.

Auto uksed olid lukustatud, mistõttu purustas politseinik teleskoopnuiaga sõiduki klaasi, avas seest poolt uksed ning takistas juhil sõitu jätkamast. Noormehega sõitis kõrvalistmel kaasa ka tema sõber.

Roolis olnud 18-aastase mehe kontrollimisel selgus ka politsei antud peatumismärguande eiramise põhjus. Mees oli alkoholi pruukinud ning tal puudus juhtimisõigus. Tema suhtes alustati menetlust kokku nelja liiklusseaduse paragrahvi alusel, mis käsitlevad alkoholi tarvitanuna auto juhtimist, seda juhtimisõiguseta isiku poolt, ka ei olnud sõiduk registreeritud ning autojuht eiras politsei peatumismärguannet.

Politsei rõhutab, et ohtlike juhtide peatamiseks ja roolist kõrvaldamiseks võtab politsei vajadusel kasutusele äärmuslikumad abinõud. Kui tulebki ohtliku juhi tabamiseks purustada autoklaas ja kasutada sundi, siis seda ka tehakse. Peamine on kõrvaldada teelt nii endale, oma kaasa reisinud sõbrale ning teistele liiklejatele suureks ohuks on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles