Sõnajalgade kopter pani linnapea aru pärima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul
Perekond Sõnajalad oma Saaremaal asuval kinnistul Foto: SCANPIX

Kuressaare linnapea Urve Tiidus pöördus lennuameti poole mitme küsimusega, mis puudutavad helikopteriga maandumist era- või munitsipaalmaal.

Tiidus märkis, et üha enam ettevõtteid ja eraisikuid on endale helikopteri soetanud, mistõttu on kahtlemata tihenemas ka helikopteriliiklus, seda eriti suvisel ajal, kirjutas Saarte Hääl.

Tiiduse järelepärimise konkreetseks ajendiks on perekond Sõnajalale kuuluva helikopteri maandumine Kuressaares linna omanduses olevale heakorrastatud puhkealale, konkreetsemalt Raiekivi säärele selle aasta 12. septembril.

«Kopteri piloodi sõnul linnavalitsuselt luba ei küsitud, kuna linnavalitsus on pühapäeviti suletud ja maanduti üksnes korraks lillekimbu vastuvõtmiseks,» osutas Tiidus, lisades, et piloodi hinnangul kedagi selle manöövriga ei segatud.

Juhtumi valguses uurib Tiidus, kas piloodi selline tegevus oli kooskõlas kehtivate lennureeglitega, kes teostab järelevalvet helikopteriliikluse üle Kuressaare õhuruumis, milline on võimalikest lennureeglite rikkumisega seotud väärtegudest teatamise ja nende menetlemise kord, millised on kohaliku omavalitsuse õigused ja/või kohustused helikopteritele maandumisloa andmisel või selle andmisest keeldumisel ning millised on lennuameti soovitused kohalikele omavalitsustele taoliste probleemide ilmnemisel, aga ka ennetamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles