Postimees jõuab iga päev ligi 400 000 inimeseni

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestikeelsete tasuliste päeva- ja nädalalehtede loetavus 2014. aasta IV kvartalis ning 2015. aasta I kvartalis.
Eestikeelsete tasuliste päeva- ja nädalalehtede loetavus 2014. aasta IV kvartalis ning 2015. aasta I kvartalis. Foto: Turu-uuringute AS, EMOL: Eesti lugejauuring

See arv teeb Postimehest Eesti suurima kirjutava meediakanali. Postimees jõuab iga päev kolmandikuni kõigist Eesti elanikest (TNS Emori tänavukevadise uuringu andmeil täpsemalt 399 000 lugejat päevas). Aga kui väikelapsed, kes veel lugeda ei oska, välja arvata, on suhtarv muidugi veel suurem.

«Postimehe paberlehte loeb nii eesti kui vene keeles iga päev 230 000 inimest,» ütles Postimehe vastutav väljaandja Toomas Issak. «Kui lisame sellele veel digitaalsete platvormide kasutajad, saamegi päevas 399 000 lugejat, mis teeb Postimehest selgelt Eesti suurima meediakanali. Postimees on kõige mitmekülgsem meediakanal: ilmub nii eesti kui vene keeles, mobiilis, veebis ja paberil. Ühtegi teist sellist väljaannet Eestis ei ole.»

Postimeest saab lugeda traditsioonilise paberlehena, samuti arvutis või mobiiltelefonis nii eesti kui ka vene keeles. Nutirakendus Postimehe Digileht jõuab elektroonilisel kujul tellijateni juba siis, kui postiljon alles teist külge keerab, kuid sisaldab kõike sedasama, mis paberlehtki. Veebis ilmuvad kõige värskemad uudised 24 tundi ööpäevas, lisaks mahukad galeriid, videoreportaažid sündmuskohtadelt ja päevakajalised usutlused Postimehe stuudiost.

«Traditsioonilistest meediakanalistest on Postimees internetis kõige tugevama positsiooni saavutanud. See näitab, et Postimees on usaldusväärne ja vajalik,» rõhutas Issak.

Kättesaadavus kõigil platvormidel ning mõlemas kohalikus keeles teebki Eesti vanimast väljaandest ühtlasi suurima ja mõjukaima. Paberile trükitud eestikeelsete päeva- ja nädalalehtede arvestuses on Postimees samuti loetuim väljaanne. Teisele kohale jääb Õhtuleht, mille lugejate arv tänavu esimeses kvartalis on eelmise aasta viimase kvartaliga võrreldes 15 000 võrra vähenenud. Kolmandal kohal olev Maaleht jääb Postimehest veelgi rohkem maha.

Eestikeelsete päevalehtede lugejate sihtrühmade uuring näitab, et mida kõrgem on inimese haridustase, seda suurema tõenäosusega leiab ta Postimehes huvitavat lugemist (Postimehel on kõrgharidusega lugejaid rohkem kui ühelgi teisel lehel – 74 000 ehk ligi 40 protsenti). Samuti ületab tervelt 40 000 Postimehe lugeja isiklik kuusissetulek 800 eurot, mis on tunduvalt suurem näitaja kui teistel päevalehtedel. (Allikas: Turu-uuringute AS, EMOL: Eesti lugejauuring.)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles