Rahandusministeerium ei toeta koolilõuna toetuse suurendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester.
Rahandusminister Sven Sester. Foto: Liis Treimann

Rahandusministeerium ei toeta Keskerakonna eelnõud koolilõuna toetuse suurendamise kohta, kuna selleks pole eelarves raha.

Keskerakonna fraktsiooni algatatud põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ja kutseõppeasutuse seaduse muutmise seaduse eelnõu näeb ette tõsta koolilõuna toetus 78 sendilt ühele eurole.

Isamaa ja Res Publica Liidu liikmest rahandusministri Sven Sesteri sõnul ei toeta ta eenõud. «Koolilõuna toetuse alammäära kehtestamisel üks euro õppepäevas ühe õpilase kohta suurendab riigieelarve kohustusi 5,9 miljoni eurot, milleks kate puudub. Kehtiva riigi toetuse ja kohalike omavalitsuste lisapanusega on eelnõu sihtgrupp koolilõunaga kindlustatud. Eelnõu esitaja on jätnud hindamata asjaolu, et riikliku toetuse suurendamisel on kohalikel omavalitsusel võimalik oma panust vähendada ning õpilase jaoks sellisel juhul lisandväärtust ei kaasne,» märkis Sester.

Ta lisas, et koolilõuna toetuse ühe õpilase kohta kehtestab valitsus ning muudatusega väheneb eelarve paindlikkus. «Eelnõu seletuskirjas ei ole hinnatud muudatusest tulenevat kasu, samuti ei ole välja toodud tänases praktikas esinevaid probleeme, millest tuleneks vajadus muudatus kehtestada,» lisas Sester.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles