Steinmeier: Berliin vastutab Baltimaade julgeoleku suurendamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Eestis visiidil viibiva Saksamaa välisministri Frank-Walter Steinmeieriga.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus täna Eestis visiidil viibiva Saksamaa välisministri Frank-Walter Steinmeieriga. Foto: Sander Ilvest

Saksamaa on algusest peale andnud oma panuse Balti riikide julgeolekuolukorra parandamiseks ning kannab endale võetud vastutust, ütles Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier usutluses rahvusringhäälingu saatele «Välisilm».

«Saksamaa on andnud algusest peale oma panuse Balti julgeolekuolukorra parandamiseks, selle juurde kuuluvad NATO nn julgestusmeetmed, mis tähendab, et oleme osalenud algusest peale õhuturbes ja õhupatrullides, osaleme õhuruumi seires ja mereluures,» lausus eelmisel nädalal Eestit külastanud Steinmeier.

Välisministri sõnul võttis Saksamaa endale NATO mullusügisesel tippkohtumisel Walesis suuri kohustusi. «See puudutab multilateraalse peakorteri väljaehitamist Szczecinis (NATO Kirdekorpuse asukohas - BNS), Walesis kokkulepitud kiirreageerimisjõudude loomist, mis jääb Saksamaa vastutusalasse, aga ka manöövreid Balti riikides,» lausus ta.

Steinmeieri sõnul on Saksamaa võtnud endale kohustuse parandada Balti riikide julgeolekuolukorda ning Berliin kannab seda vastutust.

«Ma saan täiesti aru, et kolm Balti riiki tunnevad end Ukraina sündmuste tõttu ohustatuna, me ei tee Balti riikidesse üksnes poliitilisi visiite, vaid kohtume lühikese aja vältel juba kolmandat korda,» sõnas Saksa esidiplomaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles