Paet andis Gruusia välisministrile ülevaate ELi humanitaarabikavast

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölised tõstavad maale USAst Gruusiasse saabunud humanitaarabi.
Töölised tõstavad maale USAst Gruusiasse saabunud humanitaarabi. Foto: AFP / Scanpix

Välisminister Urmas Paet andis eile oma Gruusia kolleegile Eka Tkešelašvilile ülevaate Euroopa Liidu (EL) kavast osutada Gruusiale humanitaarabi.

«Lähiajal peaks toimuma rahvusvaheline Gruusia doonorite konverents,» sõnas Eesti välisminister telefonivestluses Tkešelašvilile, vahendas välisministeeriumi pressitalitus.

Eka Tkešelašvili sõnul on väga tähtis, et Vene väed lahkuksid Gruusiast viivitamatult ning Venemaa peab asuma täitma rahulepet.

Paeti hinnangul on väga oluline, et rahvusvahelised vaatlejad ja uurijad saaksid ligipääsu kogu Gruusia territooriumile, et saada vahetu ülevaade juhtunust ning kõigist asjaoludest.

Eesti, Läti ja Rootsi suursaadik Thbilisis ning Leedu asevälisminister proovisid 5. septembril külastada piirkonda Vene vägede poolt kontrollitavas nn puhvertsoonis, et hinnata humanitaarolukorda, jagada abi ning saada teavet valitseva olukorra kohta. Välisministeeriumi teatel takistasid Vene sõjaväelased saadikute ning asevälisministri liikumist ja humanitaarabi jagamist Variani ning Karaleti piirkonnas.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles