Äsja sünnitanud Pakosta naasis tööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Pakosta
Liisa Pakosta Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu liige Liisa Pakosta naasis oma noorima, eile nädalaseks saanud lapse kõrvalt tööle.

Eelmisel kolmapäeval tütre sünnitanud Pakosta käis enda sõnul töölt läbi juba sel esmaspäeval.

Nelja eelmise lapse sünnitamise ajal on ta töötanud erasektoris ning oma sõnul pole ta kunagi eriti kauaks koju pidama jäänud. «Ühe lapsega proovisin koju jääda, pidasin kolm kuud vastu ja siis hakkas närv mustaks minema. Erinevatele emadele sobivad erinevad lahendused, mina ühitan töö- ja pereelu,» lausus Pakosta.

«Laps magab väga hästi, oma 3-4 tundi järjest ja kõik vajalikud asjad saan ilusti ära käidud. Ma julgustaks kõiki emasid – esimese lapsega on hästi raske, sest siis ehk ema ise närveldab. Aga viies laps, siis kõik töötab juba õlitatult, muresid ei esine,» muheles ta.

Vanemapuhkusele jääb Pakosta sõnul nende peres laste isa, kes hoiab last juba praegu nendel hetkedel, kui ema kodu lähedal asuvasse riigikokku tööle lipsab. «Ma elan nii lähedal, et mul on väga mugav. See sõltub paljudest asjaoludest, ma ei sea ennast kellelegi eeskujuks, vaid rõhutan seda, et hästi on siis, kui iga pere saab teha nii, nagu neile sobib.»

Samas pidas ta vajalikuks rõhutada, et tema on tulihingeline imetamise pooldaja ning rinnapiimast tema laps ilma ei jää.

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liige kinnitas, et kavatseb kindlasti ka uuesti riigikogusse kandideerida. «Olen ajaloo esimene sotsiaalkomisjoni liige, kes on sünnitamas käinud ja sellega seoses on välja tulnud terve rida seaduseauke või ülereguleerimisi, mis varem on lihtsalt naljakad tundunud või vihastama pannud, aga nüüd tuleb nendega tegeleda,» lubas ta.

«Mis puudutab kogu sünnieelset ja –järgset perioodi, siis on seadusandja ikka väga hoogu sattunud ja hirmus palju asju ära reguleerinud, mitu päeva kes kus peab olema, kus tohib ja kus ei tohi sünnitada ja nii edasi.» Näiteks tõi Pakosta keelu kodus sünnitada, mille muutmisega ta koostöös ämmaemandate ühinguga juba tegelema on asunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles