Lauristin: paanikategemiseks Venemaa tõttu pole põhjust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Väited, et meie oleme järgmine või Narvast saab Osseetia, on paanikategemine, milleks pole põhjust, leiab Marju Lauristin.

«Pöördun ajakirjanike ja poliitikute poole, et nad ei paiskaks oma emotsioone ja hirme avalikkusse viisil, mis tekitab lastele õudusunenägusid,» ütles Lauristin SL Õhtulehele antud intervjuus, vastates küsimusele, kas eestlased tegelikult kardavad sõda Venemaaga.

«Võib-olla Vene agressioon Gruusias ja Vene uus tõus tekitab lõpuks tunde, et kui hoiame venekeelse tele tegemiselt kokku 5–10 miljonit, kaotame palju rohkem,» lisas ta.

Alates pronksiöödest ja juba varasemastki ajast on Lauristini sõnul räägitud, et Eestisse on vaja venekeelset telekanalit. «Aga mitte selleks, et võistelda Vene telejaamade tõsielusarjadega, vaid selleks, et Moskva pidevale propagandale oleks alternatiiv,» selgitas ta.

Lauristini sõnul ei taheta suhelda ka eestlastega, mida näitab pidev vahendajate ehk PR-inimeste ettelükkamine. «See on nagu enesekaitse, klapid tõstetakse ette,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles