Tartu Ülikool ületab Taagepera seatud lati

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli rektor Alar Karis tõi Kõrgharidusfoorumil ära statistika enda juhitava õppeasutuse kohta, märkides, et üldpildina tema ülikoolis kõrgendatud lati ületamisega probleemi pole.

«Meil on ülikooli keskmine, millega lõpetatakse, C+,» rääkis Karis.

Rein Taagepera oli nimelt samal foorumil väitnud USA kogemusele tuginedes, et minimaalne keskmine hinne, millega peaks lubama ülikooli lõpetada, peaks olema C ehk 3,0. Praegu on see E ehk 1,0.

Karise sõnul on Tartu Ülikoolis teistest natuke probleemsem olukord vaid majanduses ja matemaatikas, kus keskmine on 3 ehk Taagepera seatud piiri peal, kuid magistriõppes on ülikooli keskmine lausa 3,9. Samas märkis Karis, et konkreetsete isikute tasandil tal taolist statistikat hetkel kohe võtta polnud.

Haridusministeeriumi kõrghariduse osakonna juhataja Mart Laidmets ütles Taagepera ideed kommenteerides, et Eestis ei ole riiklikult seatud latti, mille peab eksami edukaks läbimiseks ületama, ning see on ülikooli enda pärusmaa.

«Kvaliteetses kõrghariduses peaks olema eesmärk, et kes ei suuda, peaks välja langema, mitte ei peaks laskma neil hinnaalandusega ülikool ära lõpetada,» leidis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles