Presidendi asemel osaleb Moskvas 9. mai pidustustel Jüri Luik

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti suursaadik Venemaal Jüri Luik
Eesti suursaadik Venemaal Jüri Luik Foto: PEETER LANGOVITS/PM

Kuigi president Toomas Hendrik Ilves on öelnud, et ei osale Moskvas 9. mai pidustustel, siis esindab Eestit suursaadik Jüri Luik.

«Venemaa Föderatsioon on kutsunud 9. mai pidustustele Euroopa Liidu liikmesriikide riigipead. Valdav enamus ELi liikmesriikidest osaleb vaid saadiku tasemel, nii ka Eesti. Krimmi annekteerimise ja jätkuva ning lubamatu Venemaa-poolse olukorra destabiliseerimise valguses Ukrainas ei ole mõeldav osalemine riigipea tasemel. Samuti on ELi ühine arusaam, et sõjaväeatašeedel ei ole kohane osaleda sõjaväeparaadil,» kinnitas välisministeeriumi pressiesindaja  Mariann Sudakov.

President Toomas Hendrik Ilves mälestab mais Teise maailmasõja Euroopa lahingute lõpu 70. aastapäeval sõjas langenuid Tallinnas Maarjamäel.

Sel aastal tulevad Moskva 9. mai pidustused eriti suursugused. Võidust natsismi üle möödub 70 aastat. Sel puhul näidatakse The Moscow Times'i andmetel Punasel Väljakul uut sõjatehnikat ja korda tehakse kuulus Kremli torn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles