PPA lennuk suundub kuuks ajaks missioonile Kreeka merealale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja Piirivalveameti piirivalveosakonna lennusalk.
Politsei- ja Piirivalveameti piirivalveosakonna lennusalk. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Politsei- ja piirivalveamet saadab järgmisel nädalal kuuks ajaks Kreekasse Euroopa Liidu piirivalve ühisoperatsioonile ühe kahest lennusalga seirelennukist L-410.

Lennuk osaleb patrull- ja seirelendudel Kreeka merealal, tuvastamaks illegaalset tegevust, ütles BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Missioonile suunduvasse meeskonda kuulub 12 piirivalvurit.  

Sama lennuk osales rahvusvahelises ühisoperatsioonis ka eelmise aasta mais. Siis patrullis lennuk kuu aja jooksul Itaalia merealal.

Pressiesindaja lisas, et amet kaalub sel suvel või sügisel kiirkaatri saatmist Vahemere piirkonda ühisoperatsioonile. Ta märkis, et piirivalve kiirkaater on samal missioonil korduvalt osalenud, viimati käesoleva aasta veebruaris.

Politsei- ja piirivalveameti lennusalgal on kaks seirelennukit L-410, üks väikelennuk Cessna, kolm helikopterit Augusta Westland AW139 ning üks kopter Enstrom 480B.

Eelmisel aastal osales Euroopa Liidu piirivalveagentuuri Frontexi operatsioonidel kokku 85 politse- ja piirivalveameti töötajat.

Euroopa Liidu liidrid otsustasid neljapäeval Brüsselis peetud ülemkogul kolmekordistada piirivalve ühismissioonide rahastamist, mis tegelevad otseselt üle Vahemere Euroopasse suunduvate põgenikega.

Ülemkogul osalenud peaminister Taavi Rõivas kinnitas, et Eesti toetab Euroopa Liidu ühtseid samme ning saab panustada kogemusega tänu pikale rahvusvahelisele koostööle piirijulgeoleku tagamisel. Eestil on võimalus lähetada eriväljaõppega eksperte, samuti saata tehnikat nagu kaatrid ja piiriseirelennukid ning ka erivarustusega bussid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles