Suur osa omavalitsustest tahab tasuta elektriauto alles jätta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaltöötajate elektriautod
Sotsiaaltöötajate elektriautod Foto: Toomas Huik

Mitmed omavalitsused on sotsiaalministeeriumile teada andnud, et tahavad jätkata riigi poolt tasuta antud elektriautode kasutamist, praeguse seisuga on teada antud vähemalt 186 sõiduki kasutamise soovist.

Sotsiaalministeerium ootas linnadelt ja valdadelt vastust, kas nad soovivad sotsiaaltöö tarvis saadud elektriautod tasuta kohaliku vara hulka arvata või riigile tagasi anda. Ministeeriumi pressiesindaja Oskar Lepik ütles BNS-ile, et praegusel hetkel on kinnitatud 186 autot, mida soovitakse edasi kasutada. Kohalike omavalitsusi, kes ei soovi autot enda omandisse, on kokku kolm.

«Lisaks sellele on tulnud mitmeid taotlusi, kes soovivad autosid juurde, seega üle jäänud autod saab tõenäoliselt ära jagada neile,» rääkis Lepik. «Kindlad otsused peaks olemas olema juunis, kus soovime vormistada autode üleandmise,» lisas ta.

Kuigi ministeerium ootas linnadelt ja valdadelt autode kasutamise kohta vastuseid juba 13. aprilliks, on mitmed omavalitsused taotlenud vastamiseks pikendust kuni mai alguseni.

Käesoleva aasta viimasel päeval lõpeb ministeeriumi ja omavalitsuse vahel sõlmitud riigivara ehk elektriauto tasuta kasutamise leping. Riik jagas sotsiaaltöö tegemiseks laiali 390 elektriautot Mitsubishi i-MiEV, esimesed omavalitsused said autod kätte 2011. aasta oktoobris ja viimased 2012. aasta mais.

Riik kavatseb elektriautod järgmise aasta algusest omavalitsuste omandisse anda, kuid tingimusega, et neid kasutatakse edasi sotsiaaltöö tarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles