Teistsugused noored nautisid muusikat

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bombillaze solist Kill Kaare.
Bombillaze solist Kill Kaare. Foto: Jaanus Lensment

Tallinnas Lasnamäel, Käo päevakeskuse Pae keskuses oli eile Eestis enneolematu kontsert: vaimu- ja liitpuudega noored musitseerisid reggae-rütmis koos maailmamuusikat viljeleva ansambliga Bombillaz ja sellest sai kokku vahetu muusikasündmus.

Lips ees, rullisoeng või tutid ja patsid peas, saabusid teistsugused noored muusikahuvilised väärika elevusega eile ennelõunal Käo päevakeskusesse. Väike saal sai ratastoolides, kärudes ja lihtsalt toolidel noori puudega inimesi, nende lähedasi ja päevakeskuse töötajaid täis. Kui Bombillaz esimesed rütmikad lood lahti lõi, hakkas saalitäis rahvast kohe kaasa elama. Kes liigutas end rütmis lihtsalt kaasa, kes tõusis püsti ja tantsis, kelle sageli vaid omas maailmas silmadest paistis rõõm muusikast. Ja siis kutsus Bombillaz oma uued sõbrad, kellega kolm kuud ühiselt musitseeritud, teiste ette. Igaüks sai erineva kõlaga rütmipilli.

«Minu poeg on seal trummiga, ruudulises pluusis,» näitas üks ema, õnnelik oma liitpuudega lapse musitseerimisrõõmu ja tubliduse üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles