Eestisse kolinud Vene aktivist: olen väga rahul, et lapsed on siin kindlas kohas

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsionäär ja keskkonnaaktivist Jevgenia Tširikova.
Vene opositsionäär ja keskkonnaaktivist Jevgenia Tširikova. Foto: err.ee

Eestisse kolinud Vene opositsionäär ja keskkonnaaktivist Jevgenia Tširikova on siinse eluga väga rahul, sest tema ja tema pereliikmed tunnevad end siin turvaliselt ning ta saab siit oma keskkonnakaitseportaali toimetada.

Tširikova rääkis ETV saates «Ringvaade», et Venemaal on praegu ühiskondlikele aktivistidele keeruline olukord, vahendab ERRi uudisteportaal. «Peaaegu kõik mu kaaslased, kellega ma olen viimased kümme aastat keskkonna või ühiskondlikes küsimustes koostööd teinud, on kas tapetud või vangi pandud või on nad kriminaalkorras jälitatavad või on olnud sunnitud poliitilist varjupaika taotlema,» tunnistas ta.

«Praegu olen ma väga rahul, et lapsed on siin kindlas kohas ja keegi ei saa neid minult ära võtta,» rõhutas Tširikova, kes püüab praegu lähedastele saadetavates kirjades ümber lükata neid valesid, mida Venemaal Eesti kohta levitatakse.

Küsimusele, kuidas ta Eestis hakkama saab, vastas Tširikova, et Eesti on vaba maa, kus on puhas loodus, eriti meeldib talle eestlaste suhtumine puudesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles