Ministeerium leidis Hiiumaa ametikooli juhi tegevuses rikkumisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa ametikool
Hiiumaa ametikool Foto: Hiiumaa ametikool

Haridus- ja teadusministeeriumi teenistuslik järelevalve leidis Hiiumaa ametikooli direktori Ülo Kikase töös hulgaliselt rikkumisi, muuhulgas kohustati direktorit tagama töötajate privaatsus lähtudes põhiseaduses ja töölepinguseaduses kehtestatud nõuetest.

Märtsis algatas tollane haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski töötajate pöördumise alusel ametikoolis teenistusliku järelevalve, kirjutab Hiiu Leht.

26-leheküljelises järelevalveõiendi kokkuvõttes on kirjas, et kooli direktor ei ole täitnud kutseõppeasutuse seadusest ja kooli põhimäärusest tulenevaid ülesandeid, ega ka oma ametijuhendist tulenevaid ülesandeid.

Kikas esitas 30. märtsil avalduse töölepingu lõpetamiseks ja tema viimane tööpäev on 31. juuli.

Küsimusele, mis on lahkumise põhjuseks, vastas Kikas, et 2014. aastal karmistusid riiklikud nõuded ja sellega kaasnes vajadus kogu õppetöö ulatuslikuks ümbermõtestamiseks ja korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles