Noorsotsid taunivad Reinsalu passiivsust kooseluseaduse osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu ja Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil.
Urmas Reinsalu ja Taavi Rõivas valitsuse pressikonverentsil. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Noorte Sotsiaaldemokraatide (SDE) volikogu taunib vastse justiitsministri Urmas Reinsalu oodatavat passiivsust kooseluseaduse rakendusaktidega tegelemisel.

Samuti taunivad noorsotsid äsja ametisse astunud Reinsalu sõnavõttu, millega ta väljendas kavatsust mitte kooseluseaduse rakendamisaktidega tegeleda. «Kooseluseadus ei ole mõeldud ainult samasooliste paaridele, vaid annab ligikaudu 170 tuhandele juba praegu koos elavale inimesele võimaluse oma kooselu registreerida ja tagab paljudele paaridele õigusliku kaitse, mis neil täna puudub,» vahendas SDE BNSile noorsotside volikogu juhataja Katre Kikkase sõnu.

«Loodame, et justiitsminister mõtleb ümber ning valmistab ette kooseluseaduse rakendusaktid, isegi kui talle see seadus isiklikult ei meeldi,» sõnas Kikkas. «Kui aga justiitsminister sellega ei nõustu, siis on peaministrina Taavi Rõivase ülesanne oma valitsuse minister tööle panna.»

Liikumine leiab, et justiitsminister peab teemaga edasi minema, sest riigikogu on kooseluseaduse vastu võtnud ning ühe poliitiku otsuse tõttu tohi kannatada need inimesed, kes kooseluseadust oodanud on.

Noorsotsid pöördusid riigikogu ja valitsuse poole, et kooseluseaduse rakendusaktid töötataks välja veel sel aastal, et need õigeaegselt jõustuks. Noored sotsiaaldemokraadid peavad oluliseks, et valitsus töötaks välja ja riigikogu võtaks vastu kooseluseaduse rakendusaktid võimalikult kiiresti, et kooseluseadus saaks rakenduda juba 2016. aasta 1. jaanuarist.

Riigikogu XII koosseis võttis kooseluseaduse vastu mullu 9. oktoobril. Seadus jõustub 1. jaanuaril 2016, kuid sellel puuduvad veel vajalikud rakendusaktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles