Abiturientidel algab riigieksamite periood

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksamite otsa teeb 27. aprillil lahti eesti keele eksam.
Riigieksamite otsa teeb 27. aprillil lahti eesti keele eksam. Foto: Ants Liigus

Täna algab riigieksamite periood eesti keele ja eesti keele teise keelena riigieksamitega.

Eesti keele eksamile on registreerunud 7222 ja eesti keele teise keelena eksamile on registreerunud 2497 gümnaasiumi ja kutseõppeasutuse eksaminandi.

Eksamiperiood lõppeb 21. mail matemaatika riigieksamiga.

Eesti keele riigieksam on kaheosaline ning sellega mõõdetakse funktsionaalset lugemis- ja kirjutamisoskust. Lugemisosas valib õpilane ühe alustekstide komplekti ja lahendab selle põhjal 2–4 analüüsi- ja arutlemisoskust nõudvat ülesannet. Eksamiülesannete alustekstid esindavad ilukirjandust, publitsistikat ja populaarteadust. Kirjandi osas tuleb õpilasel kirjutada umbes 400-sõnaline arutlev tekst.

Eesti keele teise keelena eksam toimub 27.–29. aprillini. Eksam koosneb kahest - kirjalikust ja suulisest osast. Eksami kirjalik osa toimub esimesel ja suuline osa kõigil kolmel eksamipäeval. Eksamil mõõdetakse õpilase keeleoskustaset ja selle edukal sooritamisel (vähemalt 60 protsenti maksimaalsest tulemusest) väljastatakse eksaminandile eesti keele B2-taseme tunnistus.

Gümnaasiumi lõpetamiseks peab õpilane sooritama järgmised riigieksamid:

•             eesti keel (27. aprill) või eesti keel teise keelena (27.–29. aprill);

•             võõrkeel (inglise keel) (4. mai);

•             matemaatika (21. mai).

Võõrkeele riigieksameid asendavad prantsuse, saksa ja vene keele rahvusvahelised eksamid toimuvad aprillis ja mais.

Eksamiperioodi alguse puhul tervitab eksaminande haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi. Ministri pöördumist saab kuulata täna kell 10.00 Vikerraadio ja Raadio 4 vahendusel.

Sihtasutus Innove läbiviidavatele riigieksamitele registreerus tänavu 10 471 eksaminandi. Riigieksamite esmased tulemused avalikustatakse 19. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles