Õunapuu: valitsus ajab silmakirjalikku poliitikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine regionaalminister Jaan Õunapuu..
Endine regionaalminister Jaan Õunapuu.. Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraat Jaan Õunapuu ütles tänasel riigikogu arutelul, et valitsus ajab omavalitsuste suhtes silmakirjalikku poliitikat, mis paneb väga paljud linnad ja vallad raskesse rahalisse olukorda.

«Näen üha süvenevat vastasseisu Toompea ja Tallinna linnavalitsuse vahel. Selle vastuolu tõttu kannatavad kõik Eesti piirkonnad,» leidis Õunapuu.

«Tallinnale koha kättenäitamiseks tehtud rahastamisotsused karistavad ka ülejäänud linnu ja valdu ning seal elavaid inimesi,» tõi Õunapuu näiteks Tallinna müügimaksu ümber toimuvad poliitmängud. Endine regionaalminister tuletas meelde, et müügimaksu on rakendatud alates 1996. aastast tervelt 43 omavalitsuses.

Õunapuu avaldas kahetsust ummikusse jooksnud valitsuse ja omavalitsuste 2011. aasta eelarvekõneluste üle ning regionaalministri suutmatuse üle seista piirkondade eest ja kutsus valitsust üles taastama omavalitsuste tulubaas 2008. aasta tasemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles