Sotsid: valitsusleppe katteallikaid tuleb täiendavalt analüüsida

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmen Kütt
Helmen Kütt Foto: Riigikogu kantselei

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus peab vajalikuks täiendavalt analüüsida valitsusleppe katteallikaid ning vajadusel otsida alternatiive, kuid ei ole nõus loobuma kokku lepitud lapse- ja peretoetuste tõstmises ning elatisabifondi loomises.

Kokkuleppe kohaselt hakkab riik 2017. aastal maksma 3-6 lapsega peredele kuus 200 euro suurust lasterikka pere toetust ning seitsme ja enama lapsega peredele  370 euro suurust toetust. Pere esimese ja teise lapse toetus tõuseb 2019. aasta 1. jaanuariks 60 euroni. Lisaks luuakse riiklik sihtotstarbeline huvitegevuse toetussüsteem, et kindlustada igale noorele võimalus osaleda spordi- ja huvitegevuses.

«Veel pool aastat tagasi sai pere esimene ja teine laps riigilt 19,18 eurot ehk nelja aastaga tõuseb toetus enam kui kolm korda,» ütles SDE juhatuse ja riigikogu sotsiaalkomisjoni liige Helmen Kütt, rõhutades, et vaesuse vähendamisel on üliolulised tõhusad lapse- ja peretoetused. «Plaanitavate muudatuste koosmõjus väheneb 2019. aastaks laste absoluutse vaesuse määr ning absoluutses vaesuses elavate laste arv väheneb enam kui poole võrra.»

«Sotsiaaldemokraatide jaoks olid perede toetamine, sündimuse suurendamine ja vaesuse vähendamine poliitika nurgakiviks veel enne, kui need teemad üleüldise mõistmise leidsid,» ütles Kütt. «Just meie nõudmisel tõsteti eelmises koalitsioonis 11 aastat samal tasemel püsinud lapsetoetusi, täna seisame kaljukindlalt perede toetamise eest edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles