Paldiskis kirvega mehe mõrvanu mõisteti üheksaks aastaks vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Harju maakohus mõistis üheksaks ja pooleks aastaks vangi mehe, kes mullu Paldiskis mõrvas 13 kirvehoobiga kaaslase.

Harju Maakohus tunnistas Aigar Kusma (22) süüdi tapmises ja mõistis talle karistuseks üheksa ja poole aastase vangistuse. Lisaks mõisteti Kusmalt riigi tuludesse sundraha esimese astme kuriteo eest 975 eurot, menetluskulud  3051 eurot ja kannatanu kasuks 59,50 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt on eeluurimisega tuvastatud, et Kusma tappis mullu 16. ja 20. septembri vahelisel ajal Paldiskis asuvas suvilas mehe, lüües teda kirvega vähemalt 13 korda. Kannatanu suri saadud vigastuste tõttu sündmuskohal.

Kohtuistungil tunnistas Kusma, et lõi kannatanut kirvega sellepärast, et kannatanu teda ründas.

Kaitsja palus tunnistada tema kaitsealune süüdi mitte mõrvas, vaid tapmises ja pidas prokuröri palutud 14aastast vangistust liiga karmiks karistuseks.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul, alates kohtuotsuse koopia kätteandmisele järgnevast päevast, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju Maakohtu Liivalaia kohtumajale seitsme päeva jooksul alates kohtuotsuse või resolutiivosa kuulutamisest.

Karistuse kandmise algusajaks loetakse Kusma kahtlustatavana kinnipidamise päev 13. oktoober 2014. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles