Sebe pani Tallinna ja Tartu vahet käima täistunnibussi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebe alustas soodustuste vähendamist Tallinn-Tartu liiniga..
Sebe alustas soodustuste vähendamist Tallinn-Tartu liiniga.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Bussifirma Sebe pani Tallinna ja Tartu vahet käima uued ekspress­bussid, need väljuvad mõlemast linnast igal täistunnil kella seitsmest hommikul kuni kella kaheksani õhtul.


«Reisija ei pea enam pidevalt uurima või meeles pidama sõiduplaani,» kommenteeris Sebe juhatuse esimees Hugo Osula. «Piisab teadmisest, et hommikust õhtuni väljub buss nii Tallinnast kui Tartust.»


«Vaadates kütusehindade tõusu ja sellega kaasnevat survet inimeste autokasutamise harjumustele, olen kindel, et järjest rohkem Tallinna ja Tartu vahet sõitvaid inimesi otsustab kvaliteetse ja mugava, kuid taskukohase ekspressbussi kasuks,» lisas ta.


Sebe panustas viimase aasta jooksul uutesse bussidesse 28 miljonit krooni, selle eest osteti ka kuus bussi Tallinna-Tartu täistunniliinile. Nendes on bussifirma teatel mugavad suurte vahedega istmed, automaatne kliimakontroll ja WiFi, mis võimaldab reisi ajal kasutada tasuta internetti.


Investeeringuid on Osula sõnul plaanis jätkata – juba septembris alustab Sebe läbirääkimisi veel nelja uue EURO 4 nõuetele vastava nüüdisaegse bussi ostmiseks Eesti siseliinidele.


«Busside valikul peame olulisimaks reisijate turvalisust, mugavust ja busside vastavust rangeimatele keskkonnanõuetele,» kinnitas Osula.


Osula sõnul on inimeste veol, eriti aga maakonnasisestel liinidel praegu väga keerulised ajad. Tõenäoliselt väheneb järgmisest aastast riigi dotatsiooni toel pakutavate teenuste hulk veelgi ning liinide võrku ja sõidugraafikut tõmmatakse taas koomale.


«Negatiivsete muutuste taustal on seda olulisem Eesti suuremate linnade vahelise bussiühenduse edasiarendamine, et suuta nüüdisaegse ja mugava ühistransporditeenusega pakkuda alternatiivi hoogustuvale autostumisele,» rääkis Osula.


Sebe teenust kasutab aastas ligi 5,3 miljonit reisijat ning tegu on täielikult Eesti kapitalile kuuluva 1994. aastal asutatud bussiettevõttega. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles