Siseministeerium kaardistab riigikaitseobjekte

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Siseministeerium ootab kõigilt ministeeriumidelt ettepanekuid, millised objektid lisada uue seaduse tõttu koostatavasse riigikaitseobjektide nimekirja.

Siseministeeriumi kantsler Leif Kalev saatis kõigile ministeeriumidele kirja, milles palub neil hinnata, millised nende valitsemisala objektid peaksid edaspidi kuuluma riigikaitseobjektide nimekirja.

Varakevadel vastu võetud riigikaitseseaduse järgi tuleb siseministeeriumil koostada riigikaitseobjektide regulatsioon. «Riigikaitseobjekt võib olla maa-ala, ehitis või seade, mille ründamise, hõivamise, kahjustamise või hävitamisega kaasneb oht riigi julgeolekule või kõrgendatud oht avalikule korrale ning ohu realiseerimine võib takistada riigi tavapärast toimimist, häirida riigi sõjalise kaitse korraldamist, sisejulgeoleku tagamist või elutähtsa teenuse toimepidevust või põhjustada rahvusliku kultuuripärandi hävimist,» märgib Kalev kirjas.

Seega võivad riigikaitseobjektid olla väga erinevad, alates eri hoonetest ning lõpetades transpordisõlmede jms-ga.

Ministeeriumidel tuleb objektide hindamisel lähtuda ohu realiseerumise korral selle mõjust inimelule, varale, kasutajate või kasu saavate inimeste arvust, selle asendatavusest ning seotusest ühiskonnale oluliste teenustega.

Vastuseid ootab siseministeeriumi 22. maiks. Riigikaitseseadus jõustub järgmise aasta 1. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles