Eesti annab Nepali ohvrite jaoks 50 000 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutised telgid Katmandus pärast maavärinat
Ajutised telgid Katmandus pärast maavärinat Foto: SCANPIX

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul aitab Eesti maavärina tagajärjel Nepalis kannatada saanud inimeste olukorda leevendada Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) kaudu 50 000 euroga.

WHO annab Nepali maavärina ohvritele elupäästvat esmaabi ning toetab tervishoiuteenuste pakkumist. «Maavärina ohvrid vajavad nii esmaabi, traumajärgset nõustamist kui ka tavapärast arstiabi. Kahjuks on haiglad ülekoormatud või hävinenud, samuti on puudu ravimitest ja meditsiinivahenditest. Arstiabi vajavaid inimesi ravitakse tänavatel,» lausus välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

WHO teeb koostööd kohaliku haiglapersonali ja meditsiinirühmadega, et abivajajaid aidata.

Nepali valitsus on pöördunud abipalvega rahvusvahelise kogukonna poole. ÜRO on aktiveerinud humanitaarabisüsteemi ning saatnud Nepali kohale hindamis- ja analüüsimeeskonna. Lähiriikidest on Nepali appi saabunud otsingu- ja päästerühmad ning meditsiinimeeskonnad. Rahvusvahelised humanitaarabiorganisatsioonid, kes tegutsesid juba eelnevalt Nepalis, on kaardistanud sektoripõhiselt abivajadused ning küsivad doonorriikide toetust.

25. aprilli hommikul tabas Nepali 7,8-magnituudine maavärin, epitsentriga Katmandust loodes. Sellele järgnesid mitmed järeltõuked ning 6,7-magnituudine maavärin. 35 regiooni Nepali lääne ja keskosas on purustustest mõjutatud, seal hulgas riigi kaks suurimat linna - Katmandu ja Pokhara. ÜRO andmetel on hukkunud üle nelja tuhande ning vigastada saanud üle seitsme tuhande inimese.

Maavärina tagajärjel kannatanute arv kasvab jätkuvalt, kuna päästjad ei ole jõudnud veel kõikidesse katastroofipiirkondadesse. Hinnanguliselt on maavärinast mõjutatud 8 miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles