Katust parandanud töömees kukkus surnuks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plekk-katust parandanud töömees kukkus surnuks.
Plekk-katust parandanud töömees kukkus surnuks. Foto: Reporter.ee

Põltsamaal hukkus täna tööline, kes kukkus alla kolmekorruselise maja katuselt. Esialgsetel andmetel ei kandnud mees libedal katusel töötades turvarakmeid.

Õnnetus juhtus Põltsamaal Pajusi mnt 18 asuvas kortermajas. Põltsamaa ehitusfirmas Oberpahlen töötanud 62-aastane mees tuli hommikul koos kolleegiga tööle, et jätkata majale uue katuse panemist, vahendas Reporter.ee.

Kella 10 paiku mees libastus ja kukkus kolmekordse maja katustelt alla ja hukkus silmapilkselt.

«See katuseplekk oli libe ja ta läks pleki pealt,» rääkis majaelanik Mare. «Udu oli ka ja niiske.»

«Vaatasime üle kogu sündmuspaiga katusest kuni maapinnani. Ma ei saa kõiki asju kommenteerida, sest uurimine käib ja politsei alustas kriminaalmenetlust,» ütles Lõuna tööinspektsiooni juhataja Ülo Ustav. «Eeldatavasti kriminaalasja ei tule, sest tundub, et seal tahtlust kellegi poolt ei olnud.»

Majaelanike sõnul ei kasutanud mehed neil olemas olnud turvarakmeid.

«Kindlasti on tegemist rikkumisega, muidu ei oleks seda õnnetust toimunud. Üks asi on see, et töid ei oleks pidanud alustama nii vara hommikul, sest hommikul oli maas tugev udu. Tegemist on plekk-katusega ja see oli veega kaetud ja libe,» rääkis Ustav.

«Võib olla ka teisi põhjuseid, mida me alles selgitame välja – kas kasutati turvarakmeid või mitte. Tundus, et hukkunul neid seljas ei olnud,» sõnas Ustav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles